Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΣΕΙΡΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι του εκπαιδευτικού Δημήτρη Κουτάντου συνεχίζεται. Σειρά έχει ο Ισημερινός και η Παραγουάη
 
Στον Ισημερινό ζήσαμε τους πολιτισμούς των Άνδεων στα 4.000 χιλιάδες μέτρα υψόμετρο και μέσα σε λίγες ώρες κάναμε βουτιά στα 200 μέτρα υψόμετρο για να βρεθούμε στους πολιτισμούς του Αμαζονίου. Στο Φιλμ διάρκειας 36’ λεπτών μπορείτε να δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον Ισημερινό. Στην Παραγουάη ο Δρ. Rolando Rodriguez Aguero, Υπεύθυνος εκπαιδευτικών ανταλλαγών μεταξύ της Παραγουάης και της Βραζιλίας, μας αφηγείται την ιστορία της χώρας του με τους Ινδιάνους Guarani, τους πολέμους με τους μεστίζο, τις Φαβέλες (Favelas) και τα εκπαιδευτικά προβλήματα. Επίσης μπορείτε να δείτε ένα Φιλμ διάρκειας 13’ λεπτών για την Παραγουάη.

ΣΕΙΡΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ: 11-12. Ταξίδι στη Γουιάνα και στο Περού

Η «κόκκινη γη» (terra vermelha, terra tinta) που συναντήσαμε στην Αργεντινή απλώνεται κάτω από τα πόδια μας μέχρι τη Γουιάνα. Στη φύση του «Νέου Κόσμου» κυριαρχούν η κόκκινη γη, τα καφέ ποτάμια και τα καταπράσινα δάση. Στο Φιλμ διάρκειας 16’ λεπτών μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο και φωτογραφίες από τη φύση αλλά και τους μακρινούς πολιτισμούς που έφτασαν στη Γουιάνα.

ΣΕΙΡΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ:13-15. Ταξίδι στην Κολομβία, στο Σουρινάμ και στη Γαλλική Γουιάνα

Αυτή η παρουσίαση είναι η τελευταία από την Νότια Αμερική, πριν προχωρήσουμε να ολοκληρώσουμε Το Ταξίδι στην ήπειρο της Αμερικής με κάποιες χώρες από την Καραϊβική, την Κεντρική και τη Βόρεια Αμερική. Από την Καρθαγένη της Κολομβίας η υποψήφια Διδάκτωρ Liliana Jaimes μας μιλάει για τους Προ-Κολομβιανούς πολιτισμούς, τη δραματική αύξηση της μετανάστευσης και της φτώχειας του πληθυσμού, όπως καταγράφει και η Διεθνής Αμνηστία, εξαιτίας των συνεχόμενων μαχών μεταξύ των guerrillas, των παραστρατιωτικών ομάδων και του στρατού, εκατό χρόνια βίας, «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς», μας μιλάει για την πλούσια πολιτισμική και φυσική κληρονομιά και τις επιδράσεις του καθολικισμού στο εκπαιδευτικό τους σύστημα, Φιλμ διάρκειας 22’ λεπτών.